~ tUAN BloG ~

My photo
seorang kelantanese, kidal, simple , tak minum susu, suke dengar lagu,& feberet aku ialah suke melukis....!!. suke nyanyi sorang2..^_^ jurusan industrial design @ UITM... bekerja sbgai designer ID & Furniture design...sekarang sbg Lecturer Uitm..

Tuesday, March 6, 2012

jenjaLAN B'sama HAwiz ke ??...

assalamualaikum dan selamat malam semua...

ehehe....korang dh mkn ke belom??..
hawiz da mkn td..nasik lemak + ayam percik..beli kt pasar malam..sesedapppp!!...
okey..tanak ckp sal tu..hawiz cume nk share yg hawiz g kt perigi hang tuah..kebetulan lalu sana mase pergi beli brg td,..so singgah solat jap kt surau sebelah perigi hang tuah tu..haaaa...tgk lah pic2 di bawah nie..hihi



haaa...bergambar kt perigi hang tuah..hihi.. 1st time tgk tau!
1..2..3...senyummm!!..lalaalla

ini lah rupe perigi hang tuah itu...ermm..air mata air..ehhh..betol ker?..

td hawiz ade bace gak stori sal perigi ni sikit2..dikatakan ade buaya putih tinggal kt dalam tu tau..MITOS  laaa..
kebenarannyer tak tau lak..=_=.. air dr perigi ni juga dikatakan dpt sembuhkn penyakit...mcm tasik dayang bunting tu...org dulu2 la yg cakap..hihi..
ok..itu saje...just nk share kegembiraan hawiz berada di negeri yg bersejarah nie..xpenah melawat sgt2..bzje kan..(=_=).

p/s : lepas ni hawiz share tempat2menarik lagi keh d' negeri bersejarah ni....

12 kata korang..:

Ahmad Haziq Azlan said...

pernah sampai gak sekali

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

lor .. nape ko xckp ko g perigi hangtuah.. umah aku kampung sebelah je.. :)

Syahryl said...

untunglar pak cik hawiz...haha

Qarr Jalil said...

hepi je muke hawis ni.hehe

..ika itu aku.. said...

tak de rezeki lagi nak jejak kaki kat negeri hang tuah tu..padahal sebelah je..hawiz gak sampai dulu..hihi

Kongsi Apa2 Aje said...

salam singgah sini (^_^)

best yer ley jalan2..lme dah admin tak jalan2 tempat best

p/s : drama yang kamu nak tu dah ada. silau2 lah

http://www.duniakongsi.net/2012/03/scent-of-woman-k-drama-full-episode.html

ed shokolath said...

rasanyer pernah g skali je tempat tu.. tu pon masa kocik2 dulu.. ngeeeee

p!q4h b@guss said...

untungla jumpa hang tuah.. eh silap! jumpa perigi hang tuah.. hehe

Megat Najmuddin said...

buruknya perigi tu...hahahaha

Suhami Ahmad said...

Melaka memang best!!

Khidhir said...

try la terjun tgk ada buaya x.. hehe

Edy Fee said...

gerun aku tengok perigi nye