~ tUAN BloG ~

My photo
seorang kelantanese, kidal, simple , tak minum susu, suke dengar lagu,& feberet aku ialah suke melukis....!!. suke nyanyi sorang2..^_^ jurusan industrial design @ UITM... bekerja sbgai designer ID & Furniture design...sekarang sbg Lecturer Uitm..

Friday, December 31, 2010

RM1400 aku ditelan bank!!..

babun tol!!..
opsss..bg la salam dulu..adoiiii..
salam & hola semuaaa....yihaaaa...
panas2!!!..mmg bikin aku panas ati tol ari nie...siot..babun..babi..opss..tgk2..dah mencarut2 tu...
koramg marah tak??..tak kan..sbb tak kene kt korang..huhu..
mana aku tak marah..
td mase kt site,aku g lah cucuk duit aku nk bayar kt subcon yg dtg wt keje tu...
g la cucuk sbb apek tu dh bising2 ckp jnji nk byr cash terus..(bkn aku yg janji tau),....fhm2 r..
pastu aku g lah public bank sbb itu jer bank terdekat yg ade..g lah cucuk RM700...
tgk2 tak ley kuar..urusniaga cancel..pastu aku cucuk lagi skali..pon camtu gak..urusniaga cancel lagi..
aku ingt public bank tu der problem..aku pon g lah kt bank islam lak...sama gak ..urusniaga dibatalkan...sbb apek tu dh tungggu..aku jln lgi g cari bank lain.mana tau kot2 dpt..aku try la maybank..pon sama,,,urusniaga dibatalkan..LUPE NAK GTAU..KAD AKU CIMB BANK...

last2..aku pon amke la mse 15minit lg tok g cimb bank yg jauh tu...cucuk2 tgk2 duit aku tinggal 2ratus plus2 jer..DEMMMM!!!..mmg terkejut beruk..beruk pon tak terkejut cam aku..ape lgi..mmg gelabah la beb..RM1400 DUIT AKU TU TAK DER..MESTI TIME CUCUK KT PUBLIC BANK NIE...
duit tak dpt tp amount ditolak..adoiii...giler per...pastu aku g lah balik kt public bank tu sbb aku dah buang r slip mase nak draw tu....dengan muke selambernyer aku amek tong sampah slip tu..aku mintak plastik kt restoren berdekatan..aku pon amek semua slip2 yg ader dlm tong tu...
mmg malu giler beb..semua pndang tp aku pedulik haper..!!!..
RM1400 tu duit aku..tak kan nk bair jer..kepala otak luuu..!!..
geram nieh...haishhhh.....geram giler.,..cam ha...adoi..sabar2..

P/S...adoii..pening kepala fikir benda tu..

13 kata korang..:

♥phoenix♥ said...

mmg mmngkan kpla tuh...kalo sy pon rse nk pch kpla...apa2 pon...sbr ye...

hawiz said...

tau xper..tp kwn2 ckp nnti isnin nie g kt cimb n tunjuk slip..citer prkara tuu...ramai dh kene..n duit dpt blk..tp xtau la cmner...

dilah_buzz90 said...

cimb memang gitu..nnti kan ada balik duet nye..dila dulu kena gak..kalut gak..wlupun xbyk..lgi time nk gune duet la buat hal..huhu..sbr yaa

hawiz said...

ye ker?..tp bnda tu berlaku kt atm public bank..
ntah la cik dila..ngah sabar la nie..klo tak sabar..dah hbs semua kene maki..huhu..sabar2....
pape pon tq yer atas sokongan tu...hik3..^_^

Si DauN CeRi said...

owh..kalo duit tak kluar, tp die tolak jumlah dlm account, mmg boleh claim balik..bawak betenang ye, bole dpt balik tu.. bawak resit. kalau resit takde tu yg problem bank nak bg balik duit..

Dd said...

cian nye!!!tak pe..doa2kan duit tu dapat balik...

hawiz said...

tenkiu cik daun ceri & cik Dd sbb bg sokongan n nasihat..trima kasih byk2..tp mmg stress la gak..huhu...

~aYeeN & SuE~ said...

lagu 'Billonaire' dok bpe sesuwei la memandangkn 1.4k da ilang..keh2

hawiz said...

yelah...nk tukar lgu sedey r plak...bkn billionaire lgi daa..waaaaaaa................

eiyda said...

sabar k...hope duit tu dapat balik nanti...doa byk2...;)

hawiz said...

terima kasih eiyda...harap2 cmtu laa..huhu..
aminnn....

~aYeeN & SuE~ said...

alo2..owg guwau jek da tukr lagu lak..xpe senin t da dpt wet tu ley r kai lgu tu blik k..wahaha

hawiz said...

ye r..sedey tau...huk3...tgk la cmner...g keje luu..pastu g bank ..