~ tUAN BloG ~

My photo
seorang kelantanese, kidal, simple , tak minum susu, suke dengar lagu,& feberet aku ialah suke melukis....!!. suke nyanyi sorang2..^_^ jurusan industrial design @ UITM... bekerja sbgai designer ID & Furniture design...sekarang sbg Lecturer Uitm..

Wednesday, January 5, 2011

tiDAKkkk...aku TAK suka SUsu..!


salam & pagi semuaa.....

fuh..jenuh nk fikir aku nk post enrty ape..huhu..
dah kekeringan idea..hihihi..^_^..
barulah aku tiba2 teringat td aku ternampak susu..eeeee..tak suka!!!..
aku tak tau la nape aku nie tak minum susu..padahal benda tu bekhasiat tok tulsng dan segala2nye laa..itu mmg r aku tau beb..tp prblemnyer aku tak ley minum..
bknnyer aku tak penah cuba..aku dah cuba byk kali kot..tp bru jer nk minum,mesti bau susu..
eeeeeee..busuk r..yaks!!.
aku tak boley..geli tekak..wekkk!!..
penah skali ari tu..aku g kedai mkn,aku order tea o ais..tiba2 akak tu dtg bg tea ais..aku pon tak tukar la..aku nie jenis tak per...malu kot nk tukar,kesian kt akak tu nk kene wat lain..so..aku pon try la minum..time tu dh r pedas mkn nasi lemak..pehhh..pastu dgn terpakse rela hati campur hatiku yang baik nie..(poyos lak),aku pon minum ler...bru masok seteguk...buwekkkk!!!..
aku muntah terus...loya giler tekak...eee....geli2..tgk2..time aku tulis entry nie pon rsa nk muntah biler teringat kisah tu blk..adoiiii..tak tau r nape...perit oo...rase meremang jer bulu roma biler igt kisah tu..kui3..

p/s..bru jer lps brekpes karipap nie..bes2..nak?...^_^

5 kata korang..:

atie said...

susu kat malaysia ni hamis skit..klu susu luar negara..Fresh!xpernah rasa pun..haha..ramai yg dh duk oversea ckp susu sana sedap xmacam susu malaysia..BTW..at least xsuka bau xsuka susu..atie..xsuka + lactose intolerant(alergik susu) smpi bila2..

hawiz said...

tau xper..atie..saya mmg xminum susu dri skolah rendah lgi..milo pon saya xminum..ape2 yg bercmpur susu semua saya tak minum n tak makan..loya r..mmg tak boley..huhuhu...

Ai Ni.. said...

susu pekat manis berkrim disukai ramai pon tak ley minum jugak??dasyatnye..^_^"

hawiz said...

mmg tak boley minum pape susu..eee...

zatiey said...

ish..susu lah best..tgk gmbr susu tu terus rase mcm nk p minum susu..hehe..